Toto

Suruhanjaya Atletik Nevada Menyiasat UFC Untuk Sidang Akhbar Las Vegas Melee

Laporan keganasan fizikal antara pejuang Ultimate Fighting Championship (UFC) di belakang tabir pada sidang media di Las Vegas minggu lalu telah mencetuskan siasatan rasmi oleh Suruhanjaya Atletik Nevada (NAC). Sidang akhbar UFC 279 pada 8 September dibatalkan tidak lama selepas ia dimulakan oleh pertengkaran Data SGP Hari Ini luar kawalan yang dilaporkan di belakang pentas.

Presiden UFC Dana White
Dana White yang kelihatan terpinga-pinga, presiden UFC, membatalkan sidang akhbar untuk UFC 279 sejurus selepas ia berlangsung pada 8 September 2022. (Imej: bleacherreport.com)
Menurut blog MMA Junkie di USA Today, pejuang Khamzat Chimaev terlibat dengan Kevin Holland, yang berkongsi kad yang sama dengannya (dengan pertarungan yang dijadualkan menentang Daniel Rodriguez). Chimaev menolak-menendang Belanda di dada, menurut blog itu, mencetuskan pergaduhan di belakang pentas di mana Chimaev turut menentang lawan rasminya, Nate Diaz. (Chimaev terus menang – pertarungan rasmi mereka, sekurang-kurangnya.)

Kemarahan telah pun memuncak, menurut laporan, kerana Chimaev telah terlepas berat badan, memaksa UFC mencipta tiga pertarungan baharu pada jam ke- 11 . Selain itu, Chimeav telah pun mencadangkan dia bersedia untuk bertarung sebelum pertarungan yang dijadualkan.

“Saya suka bergaduh. Saya dilahirkan untuk berperang. Saya di dalam seorang pahlawan, tidak kisah,” katanya semasa wawancara dengan ESPN. ” Apabila pergaduhan datang, anda tidak peduli tentang wang atau apa yang ada di belakangnya, hanya berjuang.”

Kata-kata Perjuangan daripada Suruhanjaya Atletik Nevada
Suruhanjaya Atletik Nevada (NAC) mengeluarkan beberapa perkataan amaran kepada lelaki itu, menyatakan bahawa pertengkaran fizikal boleh membawa kepada liabiliti sivil dan jenayah.

Walaupun ‘percakapan sampah’ antara atlet yang berdaya saing adalah perkara biasa, sebarang peningkatan kepada pertengkaran fizikal boleh menjejaskan sukan pertempuran tanpa Result SGP dan tidak boleh diterima sepenuhnya,” kata Pengerusi NAC Stephen Cloobeck dalam satu kenyataan. “

Cloobeck menulis dalam kenyataannya bahawa NAC akan “mendisiplinkan Data Sidney semua pemegang lesen dengan tegas untuk semua insiden keganasan fizikal antara atlet di luar gelanggang atau sangkar, sehingga dan termasuk perampasan dompet, pembatalan atau penggantungan mana-mana lesen semasa, penolakan permohonan untuk pemohon baharu, atau menafikan pembaharuan lesen masa hadapan.

“Kami mengharapkan pejuang profesional di Nevada untuk menganggap diri mereka sebagai profesional,” tulis Cloobeck.

White Membatalkan Sidang Akhbar
Dana White, presiden UFC, membatalkan presser sejurus selepas membawa keluar Holland dan Rodriguez. Dalam video yang ditweet oleh UFC, dia boleh dilihat memberitahu peminat dan media yang berkumpul di MGM Grand Garden Arena.

“Ya, ini tidak akan berlaku. Saya minta maaf, semua orang. Saya berada di perairan yang sangat pelik di sini. Ini tidak pernah berlaku dalam sejarah syarikat ini,” kata White.

Apabila orang ramai mula mencemuh, White menjawab “Percayalah apabila saya memberitahu anda, ini adalah keputusan yang tepat untuk tidak melakukan Hasil HK sidang akhbar ini sekarang. Untuk keselamatan semua orang, ini adalah keputusan yang tepat.”

Pejuang UFC Darren Till memperkecilkan kontroversi itu.

“Bukan apa-apa, cuma pasukan lawan pasukan,” katanya dalam temu bual dengan saluran YouTube The MacLife. “Ia seperti mereka akan melindungi Nate dan kami akan melindungi Khamzat, dan ia adalah pasukan lawan pasukan. Itu sahaja.”